Těstoviny s kuřecím masem, pórkem a brokolicí


Jelikož jsem student, všechny moje jídla musí být rychlý, né moc náročný a musí při nich být použity max. dva hrnce a jedna pánev (víc toho totiž na koleji nemám :))). 

Dnes jsem si připravila těstovinky. :)


TĚSTOVINY S KUŘECÍM MASEM, PÓRKEM A BROKOLICÍ


těstoviny
kuřecí prsa
pórek
brokolice
olivový olej
sůl (pouze na vaření těstovin a brokolice)
bylinková sůl
česnek
cibule
mletý pepř

Postup: Začneme přípravou těstovin a brokolice, to nám zabere asi nejvíce času. :) Připravíme si dva hrnce, do kterým přidáme vodu a osolíme ji. Vodu přivedeme k varu a jakmile čas varu nastal :D hodíme do jednoho hrnce těstoviny a do druhého růžičky brokolice, které jsme si předem opláchly. Hrnců si chvilku nevšímáme, jako ale jen trochu nevšímáme :D. 

Mezitím si připravíme kuřecí prsíčka, které si nakrájíme na kostičky a okořeníme bylinkovou solí a trochou pepře (trocha nám neuškodí).  


Můžeme si připravit také pórek, který si nakrájíme na kolečka, kostičky, čtverečky, jak chcete. :D Jinak pan Pórek dostane slovo až na pánvi.  :D 


Když máme těstoviny a brokolici hotové dáme si je do misek a přikryjeme, aby nám holky neokoraly. Do těstovin doporučuji kápnout olivový olej, jsou pak super dobrý :) A co se týče brokolice, radím uvařit si ji trochu víc a potom při scezení propláchnout studenou vodou, aby nám neztratila tu svoji barvuuu. :) 


Brokolicové pesto si připravím velmi lehce, jak jinak taky! :) Uvařenou brokolici nakrájím na kousky a poté vidličkou rozmačkám, jak to jenom jde :D na závěr do mišmašu nastouhám dva stroužky česneku. Abych tomu dala gráááády! 


Pustíme se do směsi. :))) Připravíme si pánev, na kterou kápneme trochu olivového oleje. Po rozehřátí olejíčku tam prsknem  nakrájenou cibuli a počkáme, až se nám lehce osmahne.Za chvíli na to, tak mrsknem kuřecí a smažíme hezky, dokud kostičky nejsou hotovy! Fláknem tam pórek a přidáme tak 1 dcl vody, aby se to hezky podusilo. Pomalu, ale jistě, přichází na řadu pestíčko, které tam lehoučce mrsknem a necháme to všechno krásně prohřát. 


Finíto se blíží, do pánve přidáme těstovinky a pořádně promícháme. 


Uffff, to by bylo :D Ale stojí to za to lidiii! :)))) 












0 komentářů:

Okomentovat