Pečená kořeněná cizrna

Zdravé mlsání :) 

Nic víc není potřeba! Jedná se o chutnou alternativu například brambůrků. Cizrnu navíc můžeme dle libosti dochutit. Tento recept je takový odrazový můstek pro Vás, přátelé :) 


Ingredience: 

1 a půl hrnku vařené cizrny (pokud toto chcete přeskočit, mám na mysli vaření cizrny :D, tak použijte cizrnu konzervovanou :))
1 lžíce sladké papriky
špetka pálivé papriky či chilli 
1 lžíce kmínu
1 lžička drceného kmínu
šťáva z půlky citronu
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř


Postup: 

1. Vařenou cizrnu či cizrnu z konzervy vysypeme do misky. 

2. Přidáme všechny ingredience a důkladně je promícháme.

3. Nyní už jen zbývá rovnoměrně ji rozprostřít na plech vyložený pečícím papírem a frknout do trouuuuby :) 

4. Pečeme cca půl hodinky, dokud nebude cizrna křupavoučká na 180°C (horkovzduch) - 200°C (klasika) :) 





2 komentářů:

  1. Cizrnu miluju,takze urcite rada vyzkousim :D !
    Moc ti to slusi :D !

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě vyzkoušej, já se po tom u telky mohla utlouct :D chutná to skvěle, lepší než brambůrky a díky a kompliment :D :))))))

    OdpovědětVymazat