Pohankové karbanátky

Dnes pro Vás mám bezva typ na zdravou verzi karbošů :) a je mnohem lepší než ta klasická! :D Moje rodinka může odsouhlasit :) 

Ingredience: 

200 g pohanky lámanky
1 velká mrkev, která se najemno nastrouhá
2 cibule najemno nakrájené
2 vejce
100 g šunky vcelku
čerstvá majoránka
5 stroužků česneku
4 lžíce strouhanky
sůl
pepř
olivový olej

Postup: 

1. Pohanku lámanku propláchneme, zalijeme vodou,vaříme doměkka, zcedíme a necháme vychladnout.

2. Mrkev nastrouháme, cibuli a šunku nakrájíme na drobno a vše přidáme do vychladlé pohanky. 

3. Nyní přidáme zbylé ingredience:  majoránku, vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, sůl, pepř. Vše dle chuti dochutí, pořádně promícháme a trochu rozmačkáme.

4. Ze vzniklé směsi tvoříme skvělé karbanátky, smažíme dozlatova na pánvi a podáváme třeba jen se zeleninou. 

Chutnají výborně jak studené, tak teplé :)))))) 








1 komentářů:

  1. No mnaaam ,to vypaad krasne,pofanku miluju,takze i karbanatky zni musi byt skvele :))) !
    Uz se tesim az je vyzkousim,protoze klasicke mlete maso nesnasim,prijde mi jak kdyby mi ho nekdo rozkousal predem :D !

    OdpovědětVymazat