Kakaová ovesná kaše se semínky, burákovým a ovocem

Na každé ráno se obzvlášť těším, jelikož jsem milovník snídaní! Já tedy miluju všechny jídla dne, ale jediná snídaně u mě bude vždy sladká! Ňam, oslazuji si prostě život. 


Pro favority holanského kakaa jsem dnes naservírovala ovesnou kaši s holandským kakaem, různými semínky a ovocem. 

Ovesnou kaši dělám vždy z klasických ovesných vloček, s trochou vody a mlékem, které dle chuti nahrazuji mlékem sojovým. :) 

Příprava je opět velmi jednoduchá. Do hrnce vysypu množství vloček, které si myslím, že sním :D. Přidám k tomu semínka dle libosti, v tomto receptu pouze lněné a lžičku holanského kakaa. Celou směs zaleji trochou vody a nechám pár minutek nasáknout, poté doleji mlékem, tak akorát, aby byly vločky potopené. 

Jdeme vařit. Vaříme vaříme, ať nám kaše sama začne houstnout. Dílo je téměř u konce, stačí už jen naservírovat na připravený talíř a dozdobit burákovým máslem, slunečnicí, brusinkami, mraženými ostružinami či jahodou. 

PS: Kdo má víc mražených ostružin, může při vaření pár z nich do kaše hodit, také to není k zahození, mm :) 

Chuť holadského kakaa a buráku je faaakt labůžo :)


0 komentářů:

Okomentovat