Bulgur s kurkumou, zeleninou a uzeným

Po státnicích jsem se ihned rozkoukala a další den běžela na brigádu. Jak to tak vypadá, budu tady po celý měsíc. :))))

A protože jsem v práci téměř celý den, musím si vždy předem připravit něco pořádného k jídlu.

Včerejší večer jsem si hrála s bulgurem. :)

Na tuto dobrotu bude potřeba:

bulgur (množství dle Vaší potřeby)
kurkuma
bylinková sůl
3 rajčata
1 paprika
hrst oliv
1 jarní cibulka
menši cibule
plátek uzeného (toto dle Vašeho uvážení, lze nahradit uzeným tofu, kvalitní šunkou :))
olivový olej
čerstvě namletý pepř
koření  - Adžika
bazalka na ozdobu


Postup:  Nejprve si připravíme bulgur dle návodu na obalu. Já do bulguru přidávám navíc lžičku kurkumy a trochu bylinkové soli, jak kvůli krásně žluté barvě, tak i chuti :)

Bulgur necháme bobtnat a připravíme si zeleninovou směs. 

Na pánev kápnem trochu oleje a počkáme až se rozehřeje. Poté na něm dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli a pak všechnu nakrájenou zeleninu (rajčata, papriky). 

Chvilku smažíme, dokud si rajčata nepustí šťávu. Dodáme nasekané olivy, jarní cibulku, na kousky nakrájené uzené a opět chvilku dusíme.

Závěrem přidáme hotový bulgur a  vše dochutíme (pepřem, adžikou, dle vašeho výběru :))). 

Hotovou směs dozdobíme bazalkou a podáváme. Chutná jak za tepla, tak i studena. 

Přeji Vám chutný den :) 








0 komentářů:

Okomentovat