Lívance z pohanky a vloček, zdobené bílým jogurtem a ovocem

Snídaně si užívám nejvíce z celého dne. :)

Pro ten dnešní den přináším novinku, jedná se o lívance z pohanky (lámanky), vloček a semínek. Čekala jsem, co z toho vyleze, ale výsledek mě mile překvapil. 

hrst ovesných vloček
lžíce pohanky lámanky
1 čerstvé vejce od naší nejproduktivnější slepice
trocha bio mléka
3 lžíce celozrnné mouky
lžička drceného lněného semínka
lžička jedlé sody
špetka soli
kokosový olej


Všechny ingredience opět spojíme v misce, kromě kokosového oleje, který bude sloužit pouze na smažení. :) Vzniklou směs necháme uležet cca deset minut, aby se vločky krásně nasákly a směs si odpočinula. Jakmile čas uplyne, zkontrolujeme, zdali není směs až moc hustá, případně dolijeme trochu mléka. :) 

A jde se smažiiit. Smažíme na kokosovém oleji, hezky dozlatova. :) 

Zdobíme bílým jogurtem (výborný je řecký, či selský) a ovocem dle libosti. 







0 komentářů:

Okomentovat